header

Pipeliner

De multi-disciplinaire Pipeliner opleiding tot Pijpleidingingenieur is een initiatief van het Buisleiding Industrie Gilde in samenwerking met Avans+, improving professionals en wordt aangeboden onder auspiciën van de Stichting Pipeliner.


De opleiding tot volwaardig pijpleidingingenieur, Master of Pipeline Technology (MPT), duurt in zijn geheel drie en een half jaar. Je bepaalt echter zelf welk niveau je wilt bereiken. Het eerste jaar volg je de Opleiding MPT fase 1 Technisch Pijpleidingingenieur. Het tweede jaar werk je je op tot het niveau van Algemeen Pijpleidingingenieur met de Opleiding MPT fase 2 Algemeen Pijpleidingingenieur. En de laatste anderhalf jaar is de MPT Thesisfase (MPT fase 3). Uiteindelijk leidt dit tot de titel Master of pipeline technology (MPT).


Tijdens deze erkende opleiding tot pijpleidingingenieur leer je de achtergronden en beweegredenen van diverse specialisten uit het vakgebied te kennen.


Wie kunnen zich aanmelden?


De opleiding is bedoeld voor ingenieurs, werkzaam bij een organisatie die betrokken is bij pijpleidingtransport. Bijvoorbeeld een overheidsinstantie die zich bezighoudt met regelgeving, een pijpleidingbeheerorganisatie of een ingenieursbureau dat pijpleidingsystemen ontwerpt, etc.


Meer informatie over de opleiding pijpleidingingenieur


Wil je weten of je in aanmerking komt voor de opleiding of wil je meer informatie?

Vraag de gratis brochure aan of neem contact met Avans+ op.