BIG Voorjaarsdag 2020

01.01.2020

BIG Voorjaarsdag 11 maart 2020

Hierbij heeft het Buisleiding Industrie Gilde het genoegen u uit te nodigen voor de BIG voorjaarsdag op 11 maart aanstaande in Diergaarde Blijdorp te Rotterdam. Het belooft een interessante en afwisselende middag te worden. Milieu en leefomgeving staan deze middag centraal. Ook hebben we u iets nieuws te brengen. BIG wordt in een nieuw jasje gestoken en wij zijn trots u dat op 11 maart te mogen presenteren! Komt u ook?

 

 

Programma


12.00 uur      Inloop en ontvangst met lunch

13.00 uur     Welkomstwoord / opening door de voorzitter Han Admiraal

13.15 uur     BIG News gepresenteerd door de PR Commissie

13.30 uur     Pipeliners op het podium

 

14.00 uur     Willem Maris (Senior Projectmanager Planstudies bij Aveco de Bondt)

Willem Maris van zal namens de VolkerWessels Taskforce Stikstofbeleid een presentatie verzorgen over hoe we binnen projecten omgaan met de door het wegvallen van het PAS ontstane stikstofcrisis in de bouwsector.

 

14.30 uur     Koffiepauze

 

15.15 uur     Maarten Klijn en Jeroen Oosterwegel (Adviseurs bij Geofoxx)

Geofoxx zal een introductie op bodemkwaliteit verzorgen.

Hierbij komen de wettelijke kaders aan bod waarbij zowel de publiekrechtelijke als civielrechtelijke consequenties zullen worden behandeld.

Specifiek zal worden ingegaan op de verantwoordelijkheden van eigenaren en opdrachtnemers die in aanraking komen met grond. Denk hierbij aan de recent gewijzigde CROW 400.

Uiteraard zal een toelichting worden gegeven op de recente PFAS-problematiek en oplossingsmogelijkheden. Naast PFAS zullen actuele onderwerpen worden toegelicht zoals verspreiding van invasieve exoten door grondverzet (Japanse Duizendknoop), gewasbestrijdingsmiddelen en ziekteverwekkers in de bodem.

Ten slotte zal bodemkwaliteit vanaf 1 januari 2021 onder de Omgevingswet vallen. Bijkomende kansen en bedreigingen worden langsgelopen.

 

15.45 uur      Robert Tannemaat  (Projectleider en trainer voor gemeente Nijmegen en trainer, adviseur bij SamenWerkt)

"Gelijkwaardige (keten)samenwerking

Niets is soms zo lastig als samenwerking. Helemaal als het gaat tussen verschillende partijen. De zorg voor eigen belangen en een financieel haalbaar resultaat maken dat we vaak denken, spreken en handelen vanuit winnen of verliezen. Uiteindelijk maakt dit dat niemand er beter en blij van wordt en samenwerking als een last wordt ervaren. Toch kan het anders. Bij gelijkwaardige ketensamenwerking is er én zorg voor de eigen belangen en een goed financieel resultaat, maar ligt de nadruk op het bereiken van een kwalitatief gezamenlijk gedragen doel. 

 

Vanuit de praktisch ervaring van werken in een bouwteam met GMB Rioleringstechniek, voor het sleufloos renoveren van een aantal rioolleidingen in het centrum van Nijmegen, deelt Robert Tannemaat in deze presentatie zijn ervaring: waarom is er gekozen voor een bouwteam, wat maakte dat het werkte en wat waren de uitdagingen?

 

Ook is er ruimte om samen het onderwerp te verkennen. "

  

16.15 uur     Afsluiting en wrap up door Han Admiraal

 

16.30 uur     Netwerkborrel

 

18.00 uur     Einde programma


Locatie
Wij verwelkomen u graag in het EAUditorium van Diergaarde Blijdorp, Blijdorplaan 8 in Rotterdam. De entree Oceaniumzijde (Blijdorplaan 8, klik voor routebeschrijving) is gelegen aan de kant van de ringweg en heeft een groot, eigen parkeerterrein. De kosten voor parkeren op de parkeerplaats van Blijdorp aan de Oceaniumzijde bedragen € 9,00 per auto. 

Voor meer informatie en andere routebeschrijvingen ga dan naar de website van Diergaarde Blijdorp.

 

Deze dag zijn wij bereikbaar op telefoonnummer: +31 (0)85 40 00 252.

 

 

Aanmelden

Deelname bedraagt € 85,- excl. BTW per persoon. U kunt zich tot en met vrijdag 6 maart 2020 inschrijven via onze website www.bigleidingen.eu. Ga naar Evenementen en dan naar BIG Voorjaarsdag en meld u dan via deze link aan.

Door middel van uw login kunt u uzelf en/of collega’s eenvoudig aanmelden. (Indien u geen login (meer) heeft, kunt u deze aanvragen via de website, u krijgt dan een wachtwoord toegezonden).

 

Deelname is uitsluitend voor leden, bent u nog geen lid en heeft u wel interesse? Stuur ons dan een e-mail of neem contact op via: 085 - 4000 252. Per bedrijfslid kunnen maximaal 5 of 3 deelnemers worden aangemeld. Voor inschrijvingen die na de aanmelddatum binnenkomen, kunnen wij deelname niet garanderen. Kosteloos annuleren kan schriftelijk tot 1 week voor het evenement. Daarna worden de deelnamekosten in rekening gebracht.